Seler po grecku

Seler po grecku
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: KORAL
Znakomite danie, taka " ryba po grecku " dla ubogich i wegetarian. Gorąco polecam.

Składniki

  • seler 530 g
  • por 85 g
  • marchew 240 g
  • pietruszka 150 g
  • 1 cebula
  • Koncentrat pomidorowy 90
  • olej 2 łyżki
  • sól, pieprz ew. cukier
  • przyprawa tandoori masala
  • ciepła woda około 1/2 szklanki

Przygotowanie

  1. Seler obieramy, kroimy z niego 4 plastry o grubości około 1 centymetra. Pokrojony seler obtaczamy z przyprawie tandoori masala , przyprawiamy pieprzem i solą.
    Tak przygotowany seler smażymy z obu stron z 1 łyżką oleju.
    Zdejmujemy z patelni.

  2. Resztę warzyw obieramy i razem z pozostałym selerem kroimy w drobniutką kostkę, lub ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Pora oczywiście kroimy w paski.
    Warzywa przesmażamy na patelni po selerze dodając 1 łyżkę oleju.
    Warzywa często mieszamy, w trakcie dolewamy ciepłą wodę i koncentrat. Dusimy pod przykryciem około 10 minut.
    Pod koniec na jakieś 4 minuty wkładamy kotlety z selera i podduszamy je razem z warzywami.
    Podajemy kotlet z selera i porcję warzyw.

Komentarze do przepisu (8)

Docherro 03 kwietnia 2019
Ciekawa potrawa,bardzo lubię seler muszę wypróbować:)
GREGORHSPEED 03 kwietnia 2019
Świetny patent dla wegan <3
fafiatko 03 kwietnia 2019
Jaki aromatyczny seler!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • seler 530 g
  • por 85 g
  • marchew 240 g
  • pietruszka 150 g
  • 1 cebula
  • Koncentrat pomidorowy 90
  • olej 2 łyżki
  • sól, pieprz ew. cukier
  • przyprawa tandoori masala
  • ciepła woda około 1/2 szklanki
Składniki