Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wegetarian i nie tylko. Można podac nas obiad lub jako gorącą przekąskę
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 423
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1206
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 52
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 423
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1206
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 52
Składniki
Seler obrać, pokroić na dość grube plastry lub na połowę i ugotować al dente w rosole. Wystudzić. Ostrożnie wybrać środek miąższu.
Farsz: Miąższ selera rozgnieść lub zetrzeć na tarce. Jajka zetrzeć na tarce. Dodać 1/2 puszki kukurydzy konserwowej. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Do wydrążonych selerów włożyć serek cammembert (na dno), nałozyć farsz.
Piekarnik rozgrzać do 180 st. W naczyniu do zapiekania ułozyć selery i podlać rosołem z gotowania selera. Selery zapiekam ok. 35 minut. |Pod koniec pieczenia ułozyc plasterki żółtego sera i zapiec do momentu rozpuszczenia sie sera.