Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sekrety udanej tarty"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20962
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20962
Składniki
Do pieczenia najlepsza jest zwykła mąka pszenna. Warto wybrać tę dobrej jakości, przełoży się to na jakość ciasta.
Margarynę zastąp masłem. Im lepsze masło, tym ciasto będzie bardziej odporne na wilgoć.
Chłodzenie ciasta w lodówce pozwala mu zgęstnieć i dzięki temu lepiej je rozwałkujesz.
Tarty najlepiej piec w płytkiej formie z wyjmowanym dnem – łatwiej je wyłożyć na talerz.
Aby spód ciasta podczas pieczenia nie unosił się do góry, wyłóż je folią aluminiową i wysyp suszony groch.Źródło: Na żywo