Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka - delikatne mięso, przygotowane z warzywami w cieście, smakuje wspaniale.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Polecam.
Odsłon: 153
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 46
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Polecam.
Odsłon: 153
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 46
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Składniki
Fileta umyć , pokroić w plastry, doprawić solą , pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. Pomidory pokroić. Cukinię i paprykę umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić cebulę, smażyć 2 minuty, wrzucić pieczarki , doprawić solą i pieprzem, smażyć 3 minuty, dodać cukinię i paprykę, smażyć do odparowania wody, dodać pomidory oraz zioła prowansalskie, wymieszać.
Ciasto francuskie rozłożyć , wyciąć owalny kształt, wyciąć środek, ułożyć wokół plastry fileta.
Posmarować plastry fileta musztardą i ułożyć podsmażone warzywa.
Zlepić tworząc owalne ciasto. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Jajko roztrzepać , posmarować, posypać czarnuszką.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 35 minut , do dobrego zrumienienia ciasta. Podawać porcje do drugiego dania lub gorącą kolację.