Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze przyprawione chrzanem mięso, zawinięte w liście chrzanowe z sosem chrzanowym. Bardzo pyszne danie.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 108
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 80
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 108
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 80
Składniki
Liście chrzanu opłukać i wyciąć zgrubiałą część, nie uszkadzając liści. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy jajko, 2 łyżeczki chrzanu, posiekaną cebulę. Wsypujemy bułkę tartą, zalewamy ją 4-5 łyżkami bulionu i dokładnie mieszamy dłonią. Na blacie rozkładamy liść chrzanu na końcówkę nakładamy łyżeczką mięso i zwijamy 2 razy. Dla pewności w miejscu łączenia wbijamy wykałaczkę. Boki zostawiłam otwarte.
Na spód szerokiego saganka kładziemy większe liście chrzanu, potem układamy gołąbki. Wszystko zalewamy gorącym bulionem, przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu ok. 30-40 minut. Bulionu tyle żeby pokrył gołąbki. Śmietanę mieszamy z mąką z hartujemy gorącym bulionem z gołąbków. Po 30-40 minutach dodajemy do bulionu śmietanę z mąką, 2 -3 łyżeczki chrzanu, musztardę, gałązkę majeranku i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.