Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy - jedno z najpopularniejszych polskich dań. W mojej kuchni też nie brakuje tego dania, tylko jak zawsze jest nieco urozmaicone. Do tradycyjnej panierki dodaje zioła prowansalskie, które całkowicie zmieniają smak dania :)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 171
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1052
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 511
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 41
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 171
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1052
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 511
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 41
Składniki
Schab umyć i osuszyć. Pokroić na plastry, doprawić solą, pieprzem i pieprzem ziołowym.
Mięso porozbijać tłuczkiem. (tym razem wyręczył mnie mąż :))
Rozbite schabowe obtoczyć najpierw w mącę, następnie w roztrzepanym jajku, a na sam koniec w bułce tartej wymieszanej z ziołami prowansalskimi.
Mięso smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Na początku na dużym ogniu, a gdy już panierka się zarumieni można zmniejszyć ogień, smażymy do miękkości. Gotowe schabowe przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz.
Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)