Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić kotleta schabowego na cały talerz? Sekret tkwi w umiejętnym poporcjowaniu mięsa. Krojenie mięsa na kotlety schabowe na cały talerz Do przygotowania schabowych gigantów należy kupić mięso w jednym kawałku. Następnie poporcjować je na części - każda o grubości około 3 cm. Pocięte kawałki należy naciąć nożem nie docinając ich do końca (podobnie, jak w przypadku bułki na hotdogi). W kolejnym korku rozkładany kotlety na płasko i rozbijamy je tłuczkiem. Na koniec rozbite kawałki schabu należy oprószyć solą i pieprzem, panierować i usmażyć na rozgranym tłuszczu.
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 809
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 55
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4517
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 102
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 809
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 55
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4517
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 102
Składniki
Schab podziel na kawałki o grubości około 3 cm. Każdy z nich natnij nie docinając ich do końca. Rozcięte kawałki schabu rozłóż na płasko. Każdy z nich rozbij tłuczkiem.
Rozbite kawałki schabu oprósz z dwóch stron solą i pieprzem.
Przygotuj panierkę do kotletów. Do jednego talerza wsyp mąkę, do drugiego wbij jajka i rozkłóć je widelcem, do trzeciego wsyp bułkę tartą. Schabowe na cały talerz panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Schabowe smaż na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor z dwóch stron. Usmażone kotlety schabowe na cały talerz podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!