Schabowy kotlet, ziemniaki i surówka.

Schabowy kotlet, ziemniaki i surówka.
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Panierowane plastry schabu smażone, podane z ziemniakami i surówką warzywną, oraz z papryczkami czereśniowymi.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozbite plastry schabu doprawiamy pieprzem i solą, maczamy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.

  2. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie, obrane i wymyte ziemniaki. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy, posypujemy koprem i tłuczemy.

  3. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami, sałatką warzywną i papryczkami czereśniowymi.

    Smacznego!!!

Składniki
Składniki