Schabowe, ziemniaki i surówka.

Schabowe, ziemniaki i surówka.
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pierwsza niedziela maja to musi zawsze być schabowy kotlet z ziemniakami i surówką. Jako surówka do dania jest surówka z młodej pekińskiej kapusty.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obmytą i osuszoną kapustę kroimy na centymetrowe paski. Dodajemy startą na wiórki marchew i pokrojoną w kostkę cebule. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy majonez i mieszamy wszystkie składniki. Gotową surówkę przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę żeby przegryzły się smaki. W między czasie plastry schabu doprawiamy pieprzem i solą, panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiany kolor i do miękkości mięsa. Gotujemy także ziemniaki. Usmażone kotlety schabowe podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty.

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (3)

helenapon 06 maja
Wciąż najlepsze z najlepszych.
Docherro 06 maja
Najsmaczniejsze ,proste ,zawsze się sprawdzi:)
fafiatko 06 maja
Najsmaczniejsza klasyka!
Składniki
Składniki