Schabowe z warzywami w sosie meksykańskim

Schabowe z warzywami w sosie meksykańskim
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Idealna propozycja na wykorzystanie schabowych z poprzedniego dnia.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do panierki
  • 2 jajka
  • ½ kalafiora
  • Mały brokuł
  • 10 dag sera żółtego
  • Sos meksykański w słoiczku

Przygotowanie

  1. 1. Schab kroimy w plastry następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Panierujemy najpierw w roztrzepanym widelcem jajku, mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.

  2. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  3. 4. Układamy w naczyniu

  4. 5. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie.

  5. 6. Po ugotowaniu układamy na kotletach

  6. 7. Polewamy sosem.

  7. 8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach

  8. 9. Posypujemy warzywa.

  9. 10. Zapiekamy 15 minut w 180˚C.
    11. Kotlety gotowe.
    12. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

pelen_brzuszek 16 października 2018
Pięknie wygląda!
KulinarnaChwila 18 października 2018
Dziękuję Brzuszku ;)
Składniki
  • ½ kg schabu
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do panierki
  • 2 jajka
  • ½ kalafiora
  • Mały brokuł
  • 10 dag sera żółtego
  • Sos meksykański w słoiczku
Składniki