Schabowe z kiełkami rzodkiewki

Schabowe z kiełkami rzodkiewki
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Kotlety aromatyczne pod kolorową pierzynką. Bezapelacyjna rzodkiewka to królowa nowalijek. Smaczna, kolorowa propozycja na uroczystą kolację lub inne okazje.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 1 opakowanie kiełków rzodkiewki
  • 1 opakowanie sera podwędzanego
  • 1 pomidor
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • Sól
  • Mąka pszenna do panierki
  • Cebula biała
  • 2 jajka

Przygotowanie

  1. 1. Schab pokroić w plastry i rozbić.

  2. 2. Mięso solimy zanurzamy w jajku rozmąconym widelcem.

  3. 3. Następnie obtaczamy w mące.

  4. 4.Ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.

  5. 5.Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  6. 6. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem

  7. 7. Na każdy kotlet układamy po plasterku pomidora.

  8. 8. Cebulę obieramy i drobno kroimy

  9. 9. Cebulą posypujemy pomidory.

  10. 10. Na pomidory układamy plasterek sera

  11. 11. Zapiekamy w piekarniku chwilę aż ser się stopi.
    12. Układamy schabowe na półmisku, każdy posypujemy kiełkami.
    13. Kotlety gotowe.
    14. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 26 marca 2018
No, no, obiad na jednym takim schaboszczaku, by się na pewno nie skończył ;) Super przepis :D
KulinarnaChwila 27 marca 2018
dziękuję, staram się jak mogę ;)
Nevermore 27 marca 2018
Aż za dobrze się starasz, bo to jest przepyszne jedzonko, co potwierdza rodzina kiwając głowami :D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ½ kg schabu
  • 1 opakowanie kiełków rzodkiewki
  • 1 opakowanie sera podwędzanego
  • 1 pomidor
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • Sól
  • Mąka pszenna do panierki
  • Cebula biała
  • 2 jajka
Składniki