Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam najprostsze schabowe wzbogacone o cebulkę zieloną. Tak przygotowanymi schabowymi zostałam poczęstowana i powiem że bardzo mi smakowały.
tłuczek, folia spożywcza, widelec, naczynia do panierki, patelnia,
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Schabowe po oczyszczeniu i osuszeniu rozbijamy przez folię tłuczkiem. Następnie każdy oprószamy solą, pieprzem oraz poszatkowaną cebulką zieloną. Jajka roztrzepujemy z przyprawami dodając mleko. Tak przygotowane schabowe panierujemy w rozbełtanych jajkach z mlekiem i przyprawami , a następnie w bułce tartej z dodatkiem mąki pszennej. Gotowe panierowane schabowe smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami oraz ulubioną surówką.