Schabowe z boczniaków

Schabowe z boczniaków
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Niezwykle aromatyczne

Składniki

  • boczniaki 0,5 kg
  • mąka 1szkl
  • Jajo kurze 2 szt
  • Bułka tarta
  • sól i pieprz
  • Olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie

  1. Boczniakom tak przycięłam grubsze nasady aby kotlety wyszły płaskie.

  2. A teraz tradycyjne panierowanie, najpierw w mące potem w roztrzepanych jajach i w bułce tartej.

  3. Smażyłam je dosyć krótko do zrumienienia. Po usmażeniu odsączyłam je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
    Obcięte ogonki także opanierowałam i usmażyłam.
    Kotlety posypałam po wierzchu solą i pieprzem.

    Kotletów wyjdzie naprawdę sporo :)

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (31)

bryssska 21 stycznia 2019
Smak mojego dzieciństwa, pycha ;-D
kucharka-amatorka 21 stycznia 2019
A to dla mnie coś nowego.
bozka44 21 stycznia 2019
A to mi smaka narobilas !! Ojej, cos pysznego! uwielbiam, a jeszcze bardziej z kani. O rany, jak moge teraz spac... Czytaj całość »
A to mi smaka narobilas !! Ojej, cos pysznego! uwielbiam, a jeszcze bardziej z kani. O rany, jak moge teraz spac spokojnie ?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • boczniaki 0,5 kg
  • mąka 1szkl
  • Jajo kurze 2 szt
  • Bułka tarta
  • sól i pieprz
  • Olej rzepakowy do smażenia
Składniki