Schabowe w panierce bez jajka

Schabowe w panierce bez jajka
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: wataga
Schabowe w dużo bardziej chrupiącej panierce niż ta tradycyjna.

Składniki

  • Schab (najlepiej porcjowane w plastry)
  • Oliwa
  • Bułka tarta
  • Przyprawy (np. pieprz, sól, papryka)

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i tłuczemy na kotlety.

  2. Na głębokim talerzu mieszamy przyprawy ze sporą ilością oliwy i moczymy mięso. Przez chwilę pozwalamy ściekać nadmiarowi oliwy i obtaczamy w bułce tartej.

  3. Tak przygotowane kotlety smażymy przez kilka minut z każdej strony na rozgrzanej patelni z olejem.

Składniki
  • Schab (najlepiej porcjowane w plastry)
  • Oliwa
  • Bułka tarta
  • Przyprawy (np. pieprz, sól, papryka)
Składniki