Schabowe roladki z serkiem i pomidorem

Schabowe roladki z serkiem i pomidorem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Roladki z plastrów schabu rozbitych jak na kotlety, zwinięte z serkiem śmietankowym, pomidorem i przyprawami.

Składniki

  • 5 plastrów schabu
  • ok. 70-80g serka kanapkowego śmietankowego z ziołami typu almette
  • ok. pół pomidora
  • sól, pieprz czarny mielony
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Plastry schabu rozbiłam tłuczkiem na cienkie kotlety. Kotlety doprawiłam solą i pieprzem. Każdy kotlet układałam na desce do krojenia i smarowałam 1 łyżeczką serka ziołowego. Na brzegu kotleta układałam kawałek pomidora i zwijałam kotlet w roladkę. Jajko wybiłam do miseczki i rozkłóciłam widelcem z odrobiną soli i pieprzu. Do drugiej miseczki wsypałam bułkę tartą. Roladki maczałam najpierw w jajku potem w bułce tartej. Na patelni rozgrzałam olej i na gorący włożyłam opanierowane roladki. Smażyłam z każdej strony na złoty kolor. Usmażone wyłożyłam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Roladki podałam z pure ziemniaczanym z groszkiem i marynowanymi grzybkami

Składniki
  • 5 plastrów schabu
  • ok. 70-80g serka kanapkowego śmietankowego z ziołami typu almette
  • ok. pół pomidora
  • sól, pieprz czarny mielony
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
Składniki