Schabowe roladki z orzechami i tartym chrzanem

Schabowe roladki z orzechami i tartym chrzanem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Steve
Pyszna alternatywa dla tradycyjnych kotletów :) Choć smażone w głębokim tłuszczu naprawdę smakują wyjątkowo!

Składniki

  • kotlety schabowe 4 szt
  • orzechy włoskie 60 g
  • chrzan tarty 2 łyżki
  • żółtko 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • zioła prowansalskie do smaku
  • jajo 1 szt
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • bułka tarta 4-5 łyżek
  • olej rzepakowy 1,5 szklanki

Przygotowanie

  1. Orzechy obrać, pokroić. Dodać chrzan tarty, masło i żółtko i całość dokładnie połączyć. Mięso umyć, osuszyć i dokładnie rozklepać. przyprawić do smaku i na każdym rozsmarować po łyżce nadzienia.

  2. Następnie zwinąć w roladkę. Mięso obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć w głębokim oleju przez kilka minut z każdej strony.

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 01 kwietnia 2016
Przepis może i ciekawy ale drogi. Poświęcać tyle oleju dla 4 roladek to przesada.
Steve 04 kwietnia 2016
Po pierwsze oleju nie poświęcamy tylko wykorzystujemy, a po drugie 1,5 szklanki to koszt ok.1,50zł!!! Drogi... Czytaj całość »
Po pierwsze oleju nie poświęcamy tylko wykorzystujemy, a po drugie 1,5 szklanki to koszt ok.1,50zł!!! Drogi przepis???
Pozdrawiam ;)
kasia-p 08 lutego 2017
Ciekawy przepis. Na pewno wypróbuję :)
Składniki
  • kotlety schabowe 4 szt
  • orzechy włoskie 60 g
  • chrzan tarty 2 łyżki
  • żółtko 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • zioła prowansalskie do smaku
  • jajo 1 szt
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • bułka tarta 4-5 łyżek
  • olej rzepakowy 1,5 szklanki
Składniki