Schabowe roladki z newellą

Schabowe roladki z newellą
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Lekkie danie w kilka chwil. Wspaniale smakują z młodymi ziemniakami z wody, oprószonymi świeżym koperkiem.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe po 200 g
  • 200 g newelli
  • 2 łyżki przyprawy do schabu
  • 100 ml wody
  • olej do smażenia
  • mąka
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kotlety schabowe rozbijamy jak najcieniej.

    Newellę dzielimy na cztery części. Każdą owijamy rozbitym kotletem. Oprószamy solą, pieprzem, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

    Przekładamy do rondelka.

    Wodę mieszamy z przyprawą do schabu, zalewamy roladki i dusimy na wolnym ogniu 3-5 min.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Komentarze do przepisu (6)

Docherro 18 czerwca 2016
Twój przepis zginął między przepisami tradycyjnej....ale zawsze szukam,bo są super:)
Schabik palce lizać:)
ciacho50 19 czerwca 2016
Bardzo fajny schab, pycha :)
Futka 20 czerwca 2016
Cóż mogę napisać? Boskie są <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 kotlety schabowe po 200 g
  • 200 g newelli
  • 2 łyżki przyprawy do schabu
  • 100 ml wody
  • olej do smażenia
  • mąka
  • sól, pieprz
Składniki