Schabowe roladki nadziane kiełbaskami

Schabowe roladki nadziane kiełbaskami
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Bardzo proste i sycące danie nie tylko dla oka. Użyłem kiełbasek norymberdzkich ,ale można również użyć cienkich białych kiełbasek ,wcześniej obgotowanych. Do panierki użyłem sucharów bieszczadzkich. Pamiętam kiedyś były wojskowe ,ale niestety nie można ich obecnie dostać.

Składniki

  • 2 kotlety schabowe bez kości
  • 6 kiełbasek norymberdzkich
  • opakowanie sucharów bieszczadzkich
  • jajko
  • sól ,pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Kotlety bardzo cienko rozbijamy. Oprószamy z obu stron solą oraz pieprzem. Na kotlety rozkładamy po 2-3 kiełbaski ,zawijamy w roladę. Suchary mielimy w maszynce do mięsa. Schabowe roladki obtaczamy kolejno w mące ,rozkłóconym jajku z solą i pieprzem ,następnie w zmielonych sucharach. Roladki smażymy na rozgrzanym oleju ,na rumiano.

Komentarze do przepisu (4)

ggosienka68 09 czerwca 2014
Ty, to masz pomysły :)) fajne danie, śliczne zdjęcie... no i trzeba zrobić !!!
GREGORHSPEED 09 czerwca 2014
Dziękuję ;) Pozdrawiam
ggosienka68 09 czerwca 2014
Również cieplutko pozdrawiam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 kotlety schabowe bez kości
  • 6 kiełbasek norymberdzkich
  • opakowanie sucharów bieszczadzkich
  • jajko
  • sól ,pieprz
  • olej do smażenia
Składniki