Schabowe pod pierzynką chińską

Schabowe pod pierzynką chińską
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Fajny pomysł na wykorzystanie schabowych które nam zostaną z poprzedniego dnia, polecam ;)

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do panierki
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Mieszanka chińska mrożona
  • Fix danie chińskie Prymat
  • Trochę sosu sojowego
  • 20 dag sera żółtego

Przygotowanie

  1. 1. Schab kroimy w plastry, następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.

  2. 2. Panierujemy najpierw z roztrzepanym widelcu jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.

  3. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  4. 4. Następnie układamy schabowe na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

  5. 5. Mieszankę chińska prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem, sosem sojowym oraz solą

  6. 6. Fix rozrabiamy odrobiną wody i wlewamy do warzyw, Chwile prużymy.

  7. Farsz rozkładamy na schabowych.

  8. Przykrywamy żółtym serem startym na dużych oczkach.

  9. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    Schabowe gotowe.
    Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

patros 11 września 2018
Lubie takie smaki, pieknie i apetycznie to wyglada.
KulinarnaChwila 12 września 2018
Dziękuję i zachęcam do zrobienia ;)
Składniki
  • ½ kg schabu
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do panierki
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Mieszanka chińska mrożona
  • Fix danie chińskie Prymat
  • Trochę sosu sojowego
  • 20 dag sera żółtego
Składniki