Schabowe pod kołderką młodej kapusty.

Schabowe pod kołderką młodej kapusty.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Schabowe pod kołderką z kapusty młodej przykryte żółtym serem to jest to co każdy lubi.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • ½ główki młodej kapusty
  • Marchewka
  • Trochę octu
  • 1 łyżka mąki pszenna
  • Trochę ketchupu
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Vegeta
  • 15 dag sera żółtego
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. 1. Kapustę szatkujemy drobno, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.
    2. Marchew obieramy kroimy w plasterki i dodajemy do kapusty, przyprawiamy Vegetą, octem i wlewamy trochę ketchupu.
    3. Mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i jak jest już kapustka dobra, zaprawiamy.
    4. Chwilkę gotujemy.
    5. Schab kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    6. Panierujemy najpierw w jajku, następnie w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
    7. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem.

  2. 8. Na każdy kotlet układamy kapustę.

  3. 9. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch .

  4. 10. Zapiekamy 20 minut w 180˚C
    11. Kotlety gotowe.
    12. Smacznego

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 14 czerwca 2018
Beta, gdyby wczorajszy koncert był powiedzmy w Gdańsku, to na 200% wpadłym w drodze powrotnej do Ciebie na obiad... Czytaj całość »
Beta, gdyby wczorajszy koncert był powiedzmy w Gdańsku, to na 200% wpadłym w drodze powrotnej do Ciebie na obiad xD

Pyszne żarełko i już mi ślinka leci, bo człowiek troch wyposzczony, a i nie do końca wyspany po powrocie ;)
basiliana 14 czerwca 2018
Schabowy i kapusta w jednym - bardzo ciekawy pomysł. Kotlety wyglądają pysznie.
KulinarnaChwila 15 czerwca 2018
no z Gdańska 2,30 godzinki i u mnie.
Na jakim koncercie byłeś?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ½ kg schabu
  • ½ główki młodej kapusty
  • Marchewka
  • Trochę octu
  • 1 łyżka mąki pszenna
  • Trochę ketchupu
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Vegeta
  • 15 dag sera żółtego
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
Składniki