Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe pieczone wraz z warzywami w piekarniku to pomysł na pyszne i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Kotlety schabowe rozbijamy i oprószamy solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Koncentrat pomidorowy mieszamy z keczupem, smarujemy kotlety z obu stron i odstawiamy w chłodne miejsce, Warzywa obieramy. Marchew,pietruszkę i ziemniaki kroimy w talarki, paprykę i cebulę w kostkę, seler naciowy w plasterki. Wszystkie warzywa mieszamy. Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem. Na jego dno kładziemy 1/3 warzyw, na nich układamy warstwę kotletów schabowych /3 szt/ przykrywamy połową pozostałych warzyw. Ponownie kładziemy schabowe /pozostałe 3 szt/ i przykrywamy resztą warzyw.
Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wrzątku i wlewamy do naczynia żaroodpornego. Naczynie nakrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 45 min.