Schabowe moczone w mleku

Schabowe moczone w mleku
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Niby tandeta...niby nic...jednak coś. Standardy fajne są.

Składniki

  • 2 kotlety schabowe z kością
  • Mleko
  • Sól i pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • Smalec
  • 1 jajko
  • Bułka tarta

Przygotowanie

  1. Kotlety przez noc namoczyć w mleku wymieszanym z solą ,pieprzem i czosnkiem. Kotlety wyciągnąć z mleka ,osuszyć papierowym ręcznikiem ,oprószyć solą i pieprzem ,zrobić panierkę z bułki tartej i jajka. Smażyć na smalcu na średnim ogniu.

Komentarze do przepisu (10)

Ewaaa 27 września 2013
lubimy :)))
zjkrol 27 września 2013
Też tak robię.
nikola2005 28 września 2013
Ojj zjadłoby się!! ;))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 kotlety schabowe z kością
  • Mleko
  • Sól i pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • Smalec
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
Składniki