Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-12-2021
Proste danie na każdą okazję. Schab marynowany zawinięty w cieście francuskim pod pierzynką z pieczarek, cebuli i szpinaku.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4827
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 951
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 235
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4827
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 951
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 235
Składniki
Schab umyć i osuszyć. Obciąć ewentualne błony. Składniki marynaty dokładnie wymieszać i natrzeć nią schab. Włożyć schab do naczynia, zakryć go i schować do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę, wystudzić. Ciasto francuskie rozwinąć, można przewałkować i na środku położyć szpinak ( na wielkość schabu ). Potem rozłożyć pieczarki. Na powstałej pierzynce położyć schab i zawinąć wszystko dokładnie. Schab umieścić na blaszce do pieczenia łączeniem do dołu. Ciasto posmarować rozbełtanym jajkiem i ciasto naciąć w kilku miejscach. Blachę wstawić do piekarnika nastawionego do 190 stopni na godzinę. Po upieczeniu odstawić na 10 minut i kroić w grubsze plastry. Podawać na przykład z surówką i ziemniakami lub frytkami.