Schab ze śliwką

Schab ze śliwką
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: polkangaroo
Dla mięsożerców takich jak ja. Przepis moich koleżanek kucharek które gorąco pozdrawiam.

Składniki

Przygotowanie

  1. Długim cienkim nożem zrobić kieszenie na wylot. Nafaszerować mięso czym kto lubi, ja dodałem: śliwki, boczek i czosnek.

  2. Natrzeć mięso solą, pieprzem, mielonym zielem ang. majerankiem i pozostawić w lodówce na ok. 1 godz.

  3. Przed pieczeniem schab obłożyć plastrami słoniny, związać i zapakować do rękawa.

  4. Czas pieczenia ok. 60 min. w temp. 180 st.C.

Komentarze do przepisu (9)

irma 16 lutego 2010
Chętnie się poczęstuje, wygląda bardzo apetycznie.
annawk 17 lutego 2010
pyszna, prosta klasyka
landryna8215 19 lutego 2010
Bardzo smakowiecie wygląda
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki