Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne proste danie z babcinego zeszytu - może niezbyt fotogeniczne, ale za to bardzo aromatyczne i delikatne
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 282
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 383
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 511
Polecam.
Odsłon: 840
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 282
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 383
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 511
Polecam.
Odsłon: 840
Składniki
schab lekko rozbijamy, przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem, na dużej patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju i obsmażamy kotlety z obu stron na rumiano, a potem odkładamy
na patelnię po smażeniu kotletów wrzucamy posiekaną cebulę, a jak się zeszkli dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, smażymy minutę, a potem dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, solimy i smażymy, aż z patelni odparuje większość płynu
kapustę kroimy i dokładamy na patelnię, dokładnie mieszamy i smażymy wszystko ok. 10 min
ziemniaki kroimy w talarki i mieszamy z łyżką oleju i solą
na dnie naczynia żaroodpornego (wybieramy takie z przykryciem) układamy połowę kapusty, potem wykładamy kotlety, a na nie drugą połowę kapusty, na wierzchu układamy warstwę ziemniaków, naczynie przykrywamy i zapiekamy 1 godzinę i 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. no i gotowe, smacznego ;-)