Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na każdą okazję, u mnie gości na większych uroczystościach.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Każdy plaster schabu rozbijam tłuczkiem. Następnie oprószam solą i pieprzem. Mąkę przesiewam i obtaczam w niej schab. Na rozgrzany olej daję schab i smażę na rumiano ze wszystkich stron. Wkładam do garnka i dodaję cebule usmażoną na maśle. Pieczarki oczyszczam, myję pod bieżącą wodą i podsmażam również na maśle dodaję do mięsa wraz z bulionem i ziołami do smaku. Duszę do 45 minut, po tym czasie dodaję przecie pomidorowy i duszę do miękkości.