Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urozmaicenie codziennego menu, schab pieczony z morelą i kolorowe jesienne ziemniaczki.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1809
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 284
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1809
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 284
Składniki
Paprykę, boczek lub szynkę i cebule kroimy na drobno wrzucamy na patelnie i podsmażamy doprawiając startym czosnkiem solą i pieprzem. Obrane ziemniaki lekko podgotować, następnie kroimy na pół wydrążamy środki. Przygotowanym farszem zapełniamy ziemniaki, wsadzamy do piekarnika na 15-20 min na 180st. Gotowe, można podawac same lub jako dodatek do obiadu
Duży kawałek schabu nakrawamy do połowy wzdłuż, w środek wkładamy morele suszone, zamykamy wkładamy do żaroodpornego naczynia, i smarujemy przyprawami (pieprz, marynata do mięsa, papryka słodka, kilka liści laurowych i kilka ziaren ziela angielskiego) pieczemy w rozgrzanym piekarniku od godz do 1,5