Schab z marchewką

Schab z marchewką
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Danie nie jest tłuste a smakuje wybornie.

Składniki

  • schab, 0.50
  • marchew, 0,70
  • cebuka, 1
  • korzeń selera, kawałek
  • czosnek, 2 ząbki
  • koper,natka pietruszki, kilka gałązek
  • sół,pieprz,majeranek, do smaku
  • mąka, trochę

Przygotowanie

  1. schab pokroic w plastry ,posypać solą ,pieprzem i majerankiem

  2. opruszyc lekko mąka i obsmazyc na zloto na niewielkiej ilości oleju

  3. włozyc do rondla ,dodac pokrojona marchewkę,czosnek seler,podlac woda i dusic do miekkości ,

  4. na koniec dodac posiekana zieleninę

  5. Do potrawy nie dodaje smietany ani nie zagęszczam mąką przy duszeniu mięsa część wody odparuje i pozostanie bardzo dobry sos

Komentarze do przepisu (6)

apple 16 sierpnia 2009
Musi być pyszne:)
Tosca 20 sierpnia 2009
Lubię z zieleninką...
annawk 24 sierpnia 2009
jest faktycznie bardzo smaczne, choć ja jednak nie oparłam się pokusie dodania śmiatany
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • schab, 0.50
  • marchew, 0,70
  • cebuka, 1
  • korzeń selera, kawałek
  • czosnek, 2 ząbki
  • koper,natka pietruszki, kilka gałązek
  • sół,pieprz,majeranek, do smaku
  • mąka, trochę
Składniki