Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone mięso ze schabu, nadziewane brukselką i mozzarellą w pysznym sosie musztardowym.
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 368
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 252
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 258
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 246
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 78
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 368
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 252
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 258
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 246
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 78
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Na środku każdego kawałka mięsa układamy po jednej brukselce i po dwie kuleczki mozzarelli.
3. Zawijamy mięso do góry i spinamy wykałaczką.
4. Układamy w woreczku do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
5. W tym czasie obieramy cebulę, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
6. Do cebuli dodajemy pokrojone drobno pieczarki oraz paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Pod koniec prużenia dodajemy musztardę oraz wlewamy śmietanę.
8. Upieczone mięso układamy w naczyniu, polewamy sosem i dekorujemy pozostałą brukselką oraz serem.
9. Danie gotowe. 10. Smacznego.