Schab w sosie własnym z cebulką

Schab w sosie własnym z cebulką
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Tak przygotowane mięso podaję na niedzielny obiad z ulubioną surówką i ziemniakami. Aromatyczny zapach mięsa roznosi się po całym domu. Daj się skusić.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 4 duże cebule
  • Olej do smażenia
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry( nie rozbijamy). Doprawiamy pieprzem oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju do chwili uzyskania złotego koloru. Następnie podlewamy wodą i gotujemy aż mięso będzie miękkie.

  2. 2. Na drugiej większej patelni szklimy obrane i pokrojone w krążki cebule.

  3. 3. Następnie mięso przekładamy do naczynia a sos wlewamy do cebuli i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy aż sos zgęstniej i wykładamy sos z cebulą na mięso.

  4. 4. Gotowe.
    5. Smacznego.

Komentarze do przepisu (8)

Nevermore 02 czerwca
Pyszności i jest tak jak piszesz. Ziemniaczki i surówka i można żyć :D
Futka 02 czerwca
Pyszny i aromatyczny <3
Docherro 02 czerwca
Najlepszy,taki własnie lubię..pycha:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ½ kg schabu
  • 4 duże cebule
  • Olej do smażenia
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Sól
  • Pieprz
Składniki