Schab w sosie serowo-orzechowym

Przepis dnia 2011-01-06
Schab w sosie serowo-orzechowym
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: od-kuchni
Sposób na inne, aczkolwiek równie smaczne i pożywne wykorzystanie schabu

Składniki

  • kotlet schabowy, 1 szt
  • śmietanka słodka, 50 ml
  • ser, 50 gram
  • drobno zmielone orzechy włoskie, garść
  • przyprawy Knorr delikat i Kamis do Grilla, do smaku

Przygotowanie

  1. Kotlet przyprawiamy , wrzucamy na patelnię i zaczynamy smażyć. W miedzy czasie w rondelku podgrzewamy śmietanę, ser i orzechy. Mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Czyli rozpuszczenia się sera. W międzyczasie usmażony kotlet kładziemy na talerz i polewamy sosem. Polecam na obiad z kulkami ziemniaczanymi i surówką.

  2. Po więcej przepisów zapraszam na http://od-kuchni.blog.pl

Komentarze do przepisu (3)

iwona_s 06 grudnia 2010
ale syf...
Konto usunięte 06 grudnia 2010
i zasmażka.........
edyta070407 06 stycznia 2011
i znowu ty:P skoro wszystkie przepisy krytykujesz to pochwal się czymś swoim...w tedy zobaczymy jakie "syfy" ty... Czytaj całość »
i znowu ty:P skoro wszystkie przepisy krytykujesz to pochwal się czymś swoim...w tedy zobaczymy jakie "syfy" ty gotujesz....
Składniki
  • kotlet schabowy, 1 szt
  • śmietanka słodka, 50 ml
  • ser, 50 gram
  • drobno zmielone orzechy włoskie, garść
  • przyprawy Knorr delikat i Kamis do Grilla, do smaku
Składniki