Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowe danie w moich przepisach . Zapewniam , że przepyszne , rozpływające się w ustach. Zdrowe ,aromatyczne i apetyczne . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/06/schab-w-sosie-pomidorowym-z-warzywami.html
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 48
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 26
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 48
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 26
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Składniki
Schab delikatnie rozbijamy , z obydwu stron przyprawiamy solą, pieprzem mielonym i majerankiem . Przyprawy wcieramy w mięso . Wkładamy do garnka z wodą . Paprykę kroimy w grubszą kostkę i dodajemy do schabu po około 30 minutach duszenia . Dusimy pod przykryciem .Po około 15 minutach dodajemy umytą i pokrojoną w pół plastry cukinię , razem ze skórką . Dodajemy również cebulę , którą kroimy w pół plastry oraz oczyszczony , umyty por pokrojony w talarki. Pod koniec duszenia dodajemy pomidorki , krojone na pół i śliwki . Całość dusimy do czasu , aż mięso będzie miękkie . Przez ten czas warzywa , na pewno również będą już uduszone. Zaprawiamy koncentratem pomidorowym . W ilości takiej by sos nabrał gęstości ale też aby nie był kwaśny .Całość doprawiamy solą i pieprzem mielonym , oregano oraz bazylią.
Jeżeli w czasie duszenia uznamy , że wody jest zbyt mało to dolewamy . Aczkolwiek w moim przepisie chodzi o to aby sos zrobił się dość gęsty i aby smak wypływał z warzyw. Schab podałam z gaszą gryczaną . Jeżeli danie wyjdzie zbyt kwaśne zapraszam po poradę . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/06/zbyt-kwasne-dania.html