Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę rodzinną.Szybki i łatwy w przygotowaniu
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 170
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 170
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Składniki
Schab wypłukać osuszyć pokroić na 6 plastrów.Posypać solą pieprzem i przyprawą odstawić na godzinę.Olej rozgrzej na patelni obsmaż schab dodaj pokrojoną cebulę i czosnek smaż do lekkiego zrumienienia cebuli.Nastepnie podłej wodą,dodaj lubczyk i duś do miękkości schabu.Zagęść mąka i śmietaną dodaj pokrojoną pietruszkę w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.Podawaj z ziemniakami i ulubioną surówką U mnie jest to sałatka z ogórków z pieprzem ziołowym własnej roboty.Smacznego.