Schab w sosie paprykowo-pomidorowym.

Schab w sosie paprykowo-pomidorowym.
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Schab wyszedł bardzo kruchy,rozpływa się w ustach,a sos dopełnił smaku całej potrawie. Bardzo polecam:)

Składniki

  • schab około 1.30kg
  • Zioła prowansalskie
  • kminek mielony
  • Papryka czerwona 1 szt
  • cebula 2 szt
  • pomidory w puszce
  • imbir 1/2 łyżeczki
  • czosnek 2 ząbki
  • papryka w proszku 1 łyżeczka
  • mąka 1/5-2 łyżki
  • tłuszcz do smażenia
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Schab opłukać,wysuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w 1cm plastry.
    Lekko rozbić,obtoczyć w mące i obsmażyć chwilkę. z dwóch stron .
    Przełożyć do rondla , zalać wodą i gotować.
    Na tym tłuszczu ,który został nam ze smażenia obsmażyć pokrojoną cebulę,paprykę i czosnek.
    Dodać puszkę pomidorów,podlać odrobiną sosu i zblendować.
    Sos będzie zagęszczony od mąki ze smażenia ,oraz zblendowanych warzyw.Wlać do mięsa i gotować do miękkości mięsa.
    Pod koniec doprawić do smaku przyprawami.



    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (4)

GREGORHSPEED 28 kwietnia 2017
Pycha mięso w aromatycznym sosie <3
Konto usunięte 29 kwietnia 2017
Zostało coś jeszcze? chętnie wpadnę ;)
Docherro 29 kwietnia 2017
dziękuję:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • schab około 1.30kg
  • Zioła prowansalskie
  • kminek mielony
  • Papryka czerwona 1 szt
  • cebula 2 szt
  • pomidory w puszce
  • imbir 1/2 łyżeczki
  • czosnek 2 ząbki
  • papryka w proszku 1 łyżeczka
  • mąka 1/5-2 łyżki
  • tłuszcz do smażenia
  • sól i pieprz
Składniki