Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na pyszny, rodzinny obiad. Plastry schabu zanurzone w aromatycznym, śmietanowo-kurkowym sosie.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 779
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 80
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 779
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 80
Składniki
Plastry schabu nacieramy z każdej strony solą i świeżo zmielonym pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju (po równo z każdej strony, do miękkości).
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przerzucamy na patelnię z roztopionym masłem i podsmażamy na złoty kolor. Kurki oczyszczamy i dorzucamy do cebuli. Chwile podsmażamy, następnie dodajemy słodką śmietankę. Całość dusimy przez kilka minut na wolnym ogniu (sos powinien delikatnie zgęstnieć). Na koniec doprawiamy sos solą i pieprzem.
Plastry schabu polewamy gorącym sosem. Danie podajemy z ziemniakami z wody i ulubioną surówką. Smacznego!