Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie grzybowym idealny do kasz
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 18
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23052
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 416
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 239
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 162
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 18
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23052
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 416
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 239
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 162
Składniki
1. Namocz suszone grzyby w ciepłej wodzie - ilość zależy od tego jak bardzo mocno sos ma mieć grzybowy posmak. Ja dałam garść suszonych grzybów. 2. Grzyby drobno pokroić gdy namiękną i razem z wodą przelać do garnka. 3. Pokroić jedna cebulę w piórka i dorzucić do garnka. 4. Dodać przyprawy: 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, 6-8 ziarenek pieprzu, odrobinę soli. 5. Całość zagotować i gotować około 15 minut.
6. Schab kroimy w paski. 7. Dorzucamy do garnka i gotujemy do miękkości oraz tak żeby przeszedł smakiem sosu grzybowego. 8. Po przygotowaniu już całości można sos zagęścić odrobina mąki lub jeśli ktoś woli bardziej płynny np. zabielić odrobina śmietany. Smaczenego