Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dzisiejszym poście pokażę Wam, jak z kilku składników można zrobić niesamowicie aromatyczny i dobry obiad. Od zawsze byłam miłośniczką sosów grzybowych (ale koniecznie bez śmietany!) i bardzo często je przyrządzam do różnych dań. W tym roku jeszcze nie było mi dane znaleźć żadnego grzyba, ale mam nadzieję, że już lada dzień się to zmieni :-) Tak mi się marzy tarta z kurek...
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 138
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 74
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 141
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 138
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 74
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 141
Składniki
Schab oprószamy solą i pieprzem z każdej strony, a następnie smażymy na patelni grillowej bez tłuszczu ok 2 minut z każdej strony. Mięso powinno się mocno zarumienić.
Grzyby zalewamy wodą dzień wcześniej, aby napęczniały. Podsmażone plastry schabu układamy w wysokim rondlu i zalewamy wodą z grzybami (odkładamy ok 3 łyżek wody). Mięso gotujemy ok 30 minut bez przykrycia. Gdy sos się zredukuje o połowę, dodajemy pozostawione wcześniej 3 łyżki wody wymieszane z mąką i sos sojowy. Całość jeszcze chwilę trzymamy na niewielkim ogniu.
Danie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przyrządzone mięso najlepiej smakuje z kaszą gryczaną i surówką z kapusty lub z ogórkiem kiszonym. SMACZNEGO :-)