Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 26
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 72
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 26
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 72
Składniki
Kotlety delikatnie rozbić. Posolić i oprószyć mąką pszenną z każdej strony. Na patelni rozgrzać smalec i usmażyć kotlety z każdej strony na złoty kolor. Dodać przegotowaną gorącą wodę. Dodać 4 kulki ziela angielskiego i listki laurowe. Gotować mięso ok 20-25 min. Jeśli zaistnieje potrzeba to dodać gorącej wody. Następnie przełożyć mięso na talerz, a do wywaru dodać śmietanę i chrzan. Dobrze wymieszać, zagotować. Dodać sól do smaku, pieprz młotkowany z kolendrą, cukier. Odparować sos jeśli chcemy, żeby był bardziej gęsty. Włożyć ponownie mięso na patelnię, do sosu. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego