Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie chrzanowym ma delikatny posmak chrzanu. Nie jest nachalny, doskonały na obiad.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 20
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 127
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 287
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 520
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 20
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 127
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 287
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 520
Składniki
Schab podzieliłem na plastry i lekko rozbiłem następnie obtoczyłem w mące.
Cebulę posiekałem w kosteczkę i zeszkliłem na gorącym oleju. Do cebuli dodałem kotlety i obsmażyłem. Zalałem bulionem tak by całość była zakryta.
Dodałem pokrojoną marchewkę, pietruszkę, listek laurowy i ziele angielskie. Dusiłem do miękkości mięsa.
Śmietanę wymieszałem z chrzanem i dodałem do mięsa. Jeżeli sos jest zbyt rzadki można go zagęścić mąką. Całość obficie posypałem posiekanym koperkiem.