Schab w sosie cebulowym

Schab w sosie cebulowym
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Annuar
Smaczne danie z niewielu składników. Przygotowanie przed włożeniem do piekarnika zajmuje kilka minut. Dobre z wieprzowiną lub drobiem.

Składniki

  • schab bez kości, 6 plastrów
  • zupa cebulowa Knorra, 1 opakowanie
  • cebula, 1 duża
  • śmietana 12 lub 18%, ok. 400 g
  • Przyprawy: przyprawa do miesa wieprzowego

Przygotowanie

  1. Mięso delikatnie oprószyć przyprawą. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na mięso położyć krążki cebuli. Śmietanę wymieszać z zupą cebulową. Polać mięso.

  2. Wstawić pod przykryciem do piekarnika. Piec 1-1,20 godz. w 290 st.

  3. Ja podaję z ryżem lub ziemniakami i surówką z kiszonych ogórków z groszkiem konserwowym.

Komentarze do przepisu (1)

Biedroneczka 28 marca 2012
Ciekawy pomysł... chyba spróbuję.
Składniki
  • schab bez kości, 6 plastrów
  • zupa cebulowa Knorra, 1 opakowanie
  • cebula, 1 duża
  • śmietana 12 lub 18%, ok. 400 g
  • Przyprawy: przyprawa do miesa wieprzowego
Składniki