Schab w pysznym słodko - ostrym sosie

Schab w pysznym słodko - ostrym sosie
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: taura
Przepyszne danie!

Składniki

Przygotowanie

  1. Dzień pierwszy:
    400 g schabu pokroiłam na plastry i każdy cienko rozbiłam. Zrobiłam marynatę: 2 łyżki miodu, 2 łyżki octu balsamicznego, 4 łyżki ciemnego sosu sojowego, pół łyżeczki harissy (można zastąpić chilli). Mięso marynowałam przez dobę.

  2. Dzień drugi:
    Na patelni rozgrzałam niewielką ilość oleju rzepakowego i obsmażyłam z obu stron zamarynowane mięso. Kiedy mięso się obsmażyło, oprószyłam łyżką mąki i wymieszałam, aby mąka się zasmażyła. Dodałam 2 łyżki musztardy, łyżeczkę słodkiej mielonej papryki i szklankę wody. Mięsa i sosu nie solimy ani nie pieprzymy. Dusiłam około 40 minut.

  3. Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom

Komentarze do przepisu (3)

Ewaaa 07 listopada 2013
wspaniały obiad !
szczotka_od_kija 07 listopada 2013
mięcho, i kaszka obok, i ogóreczek... matko kochana, ale działasz na kubki smakowe ciężarnej:)
anetas197601 10 listopada 2013
aż ślinka cieknie :)
Składniki
Składniki