Schab w prawdziwkach.

Schab w prawdziwkach.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Grzybki już chyba się kończą,tak na zakończenie sezonu grzybowego zrobiłam schab.Wyszedł bardzo smaczny:)

Składniki

  • Schab 7 plastrów
  • Cebula 1 duża
  • Prawdziwki około 40dkg
  • Mąka do obtoczenia schabu
  • Masło klarowane
  • Pieprz,sól,wegeta
  • Śmietanka 30% 50ml

Przygotowanie

  1. Plastry schabu obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron.
    Wyjąć usmażone do osobnego naczynia,a na tej samej patelni usmażyć cebulę pokrojoną w piórka oraz pokrojone prawdziwki.
    Gdy już grzybki i cebula są usmażone,podlać wodą około 1/2 l.
    Włożyć upieczony schab,przykryć i dusić do miękkości mięsa tak około 1/2 godz.
    Doprawić do smaku przyprawami oraz dodać śmietankę,zagotować.


  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (4)

GREGORHSPEED 30 września 2016
Pycha <3 A u nas brak grzybów :(
Bellapi 01 października 2016
Smakowite:) W tym roku jak nigdy zabrakło czasu na grzybobranie :(
Docherro 02 października 2016
Dziękuję,a u nas nawet są nie tyle co lata temu,ale zawsze się coś znajdzie.Teraz po deszczach może jeszcze... Czytaj całość »
Dziękuję,a u nas nawet są nie tyle co lata temu,ale zawsze się coś znajdzie.Teraz po deszczach może jeszcze coś ruszy:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Schab 7 plastrów
  • Cebula 1 duża
  • Prawdziwki około 40dkg
  • Mąka do obtoczenia schabu
  • Masło klarowane
  • Pieprz,sól,wegeta
  • Śmietanka 30% 50ml
Składniki