Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic lepszego nie ma jak mięso w aromatycznym sosie z leśnymi grzybami.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 518
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 518
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone, oczyszczone i ugotowane grzyby. 4. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.
5. Tak przygotowany farsz układamy na środku każdego kawałka mięsa, pozostały farsz odkładamy na bok.
6. Brzegi zawijamy w górę i spinamy wykałaczką.
7. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180 °C.
8. Po upieczeniu mięso wyjmujemy z rękawa i układamy w naczyniu.
9. Fix Champignon rozrabiamy w ½ szk. wody i hartując wlewamy do grzybów. Jeżeli używamy śmietany, wystarczy tylko wlać do grzybów.
10. Polewamy sosem z grzybami mięso.
11. Danie gotowe. 12. Smacznego.