Schab w cebuli

Schab w cebuli
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Justitako
Schab w cebuli

Składniki

  • 6 plastrów schabu bez kości
  • 4 cebulki- szalotki
  • opakowanie zupy cebulowej
  • ząbek czosnku
  • łyżka majeranku, tymianku,
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. Mięso odrobinę rozbić, przełożyć do głębokiego naczynia, doprawić solą i pieprzem, dodać majeranek, tymianek, czosnek przeciśnięty przez praskę, polać oliwą. Wszystko wymieszać i odstawić na ok. godz.
    Cebulę pokroić w pół plastry. Schab przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać przygotowaną według przepisu na opakowaniu zupą cebulową.
    Piec w rozgrzanym piekarniku 1,5 h.

Składniki
  • 6 plastrów schabu bez kości
  • 4 cebulki- szalotki
  • opakowanie zupy cebulowej
  • ząbek czosnku
  • łyżka majeranku, tymianku,
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
Składniki