Schab w bukiecie warzyw

Schab w bukiecie warzyw
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Mega pyszne. Polecam przepis, kto spróbuje będzie do niego wracał.

Składniki

  • Schab - 5 plastrów
  • Ziemniaki - 6 szt.
  • Pieczarki - 15 dag
  • Cebula biała - 1 szt.
  • Papryka czerwona - 1/3 szt.
  • Marchewka - 1 szt.
  • Cukinia - 1/2 szt.
  • Suszone pomidory - 8 szt.
  • Ser mozzarella - 15 dag
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego - 1 1/2 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie - 1 1/2 łyżeczki
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Schab umyć, lekko rozbić , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, podgotować. Pieczarki obrać, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Paprykę , cukinię umyć . Paprykę pokroić w kostkę. Cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pomidory pokroić w kostkę.

  2. Marchewkę obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. W naczyniu żaroodpornym ułożyć plastry ziemniaków. Na patelni rozgrzać trochę oleju obsmażyć schab z obu stron, ułożyć na ziemniaki.

  3. Na tłuszcz po obsmażeniu, wrzucić warzywa, doprawić solą i pieprzem, smażyć 4 minuty, doprawić ziołami prowansalskimi, smażyć 2 minuty, wyłożyć na plastry schabu.

  4. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić przygotowany schab z warzywami i piec 20 minut. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Wyjąć podpieczony schab , posypać serem.

  5. Wstawić i piec do dobrego zrumienienia sera 10 minut.

Składniki
  • Schab - 5 plastrów
  • Ziemniaki - 6 szt.
  • Pieczarki - 15 dag
  • Cebula biała - 1 szt.
  • Papryka czerwona - 1/3 szt.
  • Marchewka - 1 szt.
  • Cukinia - 1/2 szt.
  • Suszone pomidory - 8 szt.
  • Ser mozzarella - 15 dag
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego - 1 1/2 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie - 1 1/2 łyżeczki
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Olej do smażenia
Składniki