Schab pod mocarellą i pesto genovese

Przepis dnia 2010-03-20
Schab pod mocarellą i pesto genovese
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
lekkie, pyszne, szybkie w przygotowaniu

Składniki

  • schab, plaster
  • ser mmozarella
  • pesto genovese, 1 łyżeczka
  • oliwki, kilka szt.
  • przyprawy: sól, zioła prowansalskie, papryka ostra

Przygotowanie

  1. Ubity schab doprawiamy solą i ziołami prowansalskimi. Pieczemy na grillu lub patelni grillowej. Kiedy jedna ze stron się przypiecze, obracamy na drugą stronę i ta spieczoną smarujemy pesto, układamy plastry sera mozarella i dekorujemy pokrojonymi oliwkami i papryką ostrą.

  2. poddajemy z warzywami z grilla, np. cukinią doprawioną ziółkami prowansalskimi i solą, albo grillowanymi ziemniaczkami. Smacznego

Komentarze do przepisu (4)

nelakornelia 20 marca 2010
mniam!cudowny kotlecik i te grilowane cukinie, do ulubionych!
giewonti 25 marca 2010
Wygląda przepysznie i zapewne tak samo smakuje.
Konto usunięte 30 kwietnia 2011
Jak to sie stalo,ze ja wczesniej nie widzialam tego przepisu!
SWIETNY!
A powiem tez,ze ladnie to wyglada,bo nieraz... Czytaj całość »
Jak to sie stalo,ze ja wczesniej nie widzialam tego przepisu!
SWIETNY!
A powiem tez,ze ladnie to wyglada,bo nieraz dania fajne,ale sa zle zaprezentowane,u Ciebie za prezentacje 6!
Pozdrawiam!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • schab, plaster
  • ser mmozarella
  • pesto genovese, 1 łyżeczka
  • oliwki, kilka szt.
  • przyprawy: sól, zioła prowansalskie, papryka ostra
Składniki