Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa do kotletów panierowanych . Smaczne ,soczyste mięsko w sam raz na niedzielny obiad i nie tylko...Przepis znaleziony w jakimś czasopiśmie kulinarnym . Wypróbowany.
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 543
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 476
Szybka i smaczna
Odsłon: 8855
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 138
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 543
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 476
Szybka i smaczna
Odsłon: 8855
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 138
Składniki
Schab pokroić w plastry.
Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Schab ułożyć w cieście i odstawić do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie mięso wyjmować opanierowane ciastem , w którym się moczyło i obsmażać na złoty kolor.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym , podlać połową szklanki rosołu lub bulionu .Dusić w piekarniku około godziny . Najpierw pod przykryciem a na 10 min przed końcem duszenia zdjąć przykrycie.
Podawać z ziemniaczkami i dowolną surówką.
SMACZNEGO!