SCHAB PO CYGAŃSKU

SCHAB PO CYGAŃSKU
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: andzela2309
Smaczne danie dla każdego

Składniki

  • schab,marchew,cebula,ser żółty,majonez,przyprawa do mięsa

Przygotowanie

  1. Schab pokroić na plastry.Rozbić tłuczkiem,posypać przyprawą.

  2. Marchew pokroić w plasterki,cebulę w półplasteki.Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć warstwę marchewki,cebuli,schab.

  3. Następnie znów marchew i cebulę,posypać startym żółtym serem.

  4. Wierzch posmarować majonezem.

  5. Piec ok.200* ok 1,5 godz przykryte a potem 15 min bez folii.

Komentarze do przepisu (3)

aldi472 01 maja 2011
Coś tu mi nie pasuje strasznie długo trzeba piec ten schab...!
Przecież umarła by moja rodzina z głodu...hi hi
aldi472 01 maja 2011
moja rodzina umarła by z głodu przy tak długim pieczeniu tego schabu-16,5godz
ja sama pewnie też...
zonia1 05 lutego 2012
Robiłam ten schab, jest pyszny.Polecam .Dzieki za przepis.
Składniki
  • schab,marchew,cebula,ser żółty,majonez,przyprawa do mięsa
Składniki