Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ktoś lubi chińską kuchnię, to na pewno zasmakuje mu ta potrawa. Makaron ramen z gęstym, aromatycznym sosem i kawałkami mięsa. Pycha.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35994
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 163
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 292
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 347
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35994
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 163
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 292
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 347
Składniki
Schab oczyścić, umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Przekroić wzdłuż na 3-4 części i każdą część pokroić na bardzo cienkie plasterki. Mięso przełożyć do salaterki i oprószyć delikatnie pieprzem młotkowanym z kolendrą i solą. Dodać sos sojowy, olej z prażonych ziaren sezamu, ocet ryżowy. Wymieszać mięso, żeby te dodatki wszędzie się dostały. Dodać rozbełtane jajko. Ponownie wymieszać. Dodać mąkę ziemniaczaną i jeszcze raz wymieszać. Pozostawić w lodówce ok 30 min. Na oleju rzepakowym usmażyć pokrojone w cienkie plasterki ząbki czosnku, plasterki cebulki, plasterki imbiru, papryczkę chili też pokrojoną. Dodać pastę miso. Chwilę jeszcze posmażyć. Mieszać. Dodać bulion z kury i doprowadzić do gotowania. Do gotującej się zupy wkładać kolejno, pojedynczo kawałki schabu. Gotować ok 30 min na wolnym ogniu. Mieszać od czasu do czasu. Do smaku dodać sól i sos sojowy wg uznania. Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Na talerzach, centralnie układać zgrabne kopczyki makaronu, a wokół serwować kawałki mięsa w aromatycznym sosie. Całość posypać ziarnami sezamu i posiekanym grubym szczypiorem. Smacznego.