Schab po Bieszczadzku

Schab po Bieszczadzku
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Kruchy i smaczny schabik na obiad.

Składniki

  • Schab bez kości 1 kg
  • Pieczarki 15 dag
  • Papryka czerwona ½ szt.
  • Papryka żółta ½ szt.
  • Ser żółty starty 4 łyżki
  • Pieprz ziołowy do smaku
  • Majeranek do smaku
  • Sól do smaku
  • Przyprawa na smaczny schab 1 torebka

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Papryki oczyścić, pokroić w paski i przysmażyć na maśle razem z pokrojonymi i oczyszczonymi pieczarkami. Następnie przyprawić do smaku, zdjąć z ognia i po lekkim ostudzeniu wymieszać z starty serem. Mięso opłukać, osuszyć, zrobić otwór ostrym nożem i nadziewać przygotowanym farszem. Po czym mięso natrzeć przyprawą, włożyć do woreczka. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 190 stopni około godziny.

Składniki
  • Schab bez kości 1 kg
  • Pieczarki 15 dag
  • Papryka czerwona ½ szt.
  • Papryka żółta ½ szt.
  • Ser żółty starty 4 łyżki
  • Pieprz ziołowy do smaku
  • Majeranek do smaku
  • Sól do smaku
  • Przyprawa na smaczny schab 1 torebka
Składniki